Going. | Chleb, Pasty, Masło i Sery Roślinne - Studio Kulinarne Małe Przyjemności

Chleb, Pasty, Masło i Sery Roślinne

16:00 | Sobota, 25 listopada 2017
Studio Kulinarne Małe Przyjemności

Warsztat

230/250 zł

230/250 zł

Przechodząc na dietę roślinną lub chcąc zrezygnować z sera, wędlin, masła czy innych niezdrowych dodatków, mamy problem z tym co położyć na kanapkę. Serdecznie zapraszam Was na warsztat, który cieszył się do tej pory największą popularnością, na którym dowiecie się jak zrobić chleb na zakwasie, smaczny chleb bezglutenowy, pyszne „masełko” oraz zaskakujące sery wegańskie. Każdy uczestnik wyjdzie z własnym zaczynem na zakwas.

Zapraszam Cię jeśli:
• Jesz chleb z ketchupem, bo nie wiesz, co wegańskiego można położyć na kanapkę
• Na humus nie możesz już patrzeć
• Chcesz nauczyć się piec własny chleb, ale na jego przygotowanie masz tylko 15 minut
• Marzysz o tym żeby szybko przygotować śniadnie mistrzów


Program warsztatu: poznajemy się, odpowiadamy co jest dla nas najważniejsze, co jest dla nas wyzwaniem w diecie roślinnej, czego chcemy się dowiedzieć. Potem wspólnie przygotowujemy te wszystkie pyszności, a ja opowiadam Wam jak sobie ułatwić pracę w kuchni, co zrobić jak mamy mało czasu żeby było szybko, smacznie i zdrowo. Gdzie co można kupić, jak zastępować produkty, które wykluczyliśmy z jadłospisu. Po przygotowaniu wszystkiego zasiadamy do wspólnej uczty.


Co przygotujemy m.in.:
• Chleb na zakwasie, który robi się sam
• Smaczny i szybki chleb bezglutenowy
• Pieczony cambembert
• Cheddar z ziemniaka
• „Ser” w stylu gouda
• Masełko sojowe
• Czekoladowy krem na lekką depresję
• Racuchy jabłkowe
• Najlepszy pasztet warzywny
• Pastę z ogórkiem kiszonym
• I kilka innych


Warsztat poprowadzę ja, czyli Alicja Szepietowska, na diecie wegetariańskie od 18 lat, od 8 na diecie wegańskiej. W ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadziłam ponad 50 warsztatów, pokazów i szkoleń na temat kuchni roślinnej. Prowadzę blog Alicja w krainie warzyw www.alicjawkrainiewarzyw.com gotuję wegańsko dla siebie i na zamówienie. Jestem trenerką, co ułatwia mi budowanie kontaktu z grupą i jej zaangażowania, natomiast do dziś nie umiem wpłynąć na grupę, żeby nie podjadała.

Warsztat odbędzie się 25 listopada 2017 r. w godzinach 16.00 – 19.45 w Studio Kulinarnym Małe Przyjemności.

Inwestycja to: 230 zł przy płatności do 31 października, 250 po tym terminie.
Jeśli spotkaliśmy siię już na moim warsztacie to płacisz 210 zł do 31 października, 230 zł po tym terminie.

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Dane do przelewu
Alicja Szepietowska – warsztaty, szkolenia
Nr konta 72195000012006224888700001
w tytule: 25.11

Jak się zapisać: prześlij zgłoszenie: imię, nazwisko, adres email oraz potwierdzenie przelewu na adres alicjawkrainiewarzyw@gmail.com

Jeśli masz dodatkowe pytania napisz alicjawkrainiewarzyw@gmail.com lub zadzwoń do mnie 506 269 997

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  zgloszenie     chcesz     patrzec     konta     wszystkie     kiszonymi     wyjdzie     weganskiego     zakwaszapraszam     72195000012006224888700001w     ziemniakaser     warsztat     ktore     przelewu     zakwasie     zapraszam     ostatnich     terminie     1600     zastepowac     email     pyszne     pysznosci     imie     studio     ulatwia     nazwisko     wlasnym     budowanie     najwazniejsze     ciagu     dowiecie