Going. | Kolacja z The Cool Cat: "Yamato, Kalifornia" / Pięć Smaków - Kinoteka

Kolacja z The Cool Cat: "Yamato, Kalifornia" / Pięć Smaków

20:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Kinoteka

Jedzenie

100 zł

100 zł

Kolację przygtuje Jakub Kaftan Kaftański i Bartosz Jakubowski.

Kuchnia z Azji północno-wschodniej szturmem podbija świat. Kim chi, bibimbap, ramen – każdy foodie chciałby być ekspertem od tych dań (tak, to jest złośliwość :P). My idziemy dalej – tworzymy je po swojemu. Wykorzystujemy doświadczenie z kuchni europejskiej, grzeszne ciągoty do amerykańskiego fast foodu i robimy z tego obscenicznie dobre jedzenie.

Gdy twój język myśli, że opatulił się bezpiecznym kocykiem comfort foodu, brutalnie budzimy go najbardziej zaskakującym połączeniem smaków z jakim miałeś do czynienia. I wiecie co? Robimy to bardzo dobrze. W sumie to z tego słyniemy. Bawimy się jedzeniem. Zapraszamy Was na tę imprezę.
Jakub Kaftan Kaftański – Szef Kuchni w The Cool Cat. Totalny bad boy. Skejt i graficiarz. Wśród współpracowników ma ksywę Hulk (guess why?). Z najprostszego dania potrafi wyczarować cudo. To ten rodzaj talentu, który wymyka się wszelkim opisom. Kolekcji swoich dziwnych przypraw i dodatków z całego świata używa precyzyjnie i bez wahania jak malarskiej palety. Był w Top Chefie, ale szybko odpadł – reguły nie są dla niego.

Bartosz Jakubowski – Zastępca Szefa Kuchni w The Cool Cat. Były kucharz z Zielonego Niedźwiedzia (restauracji serwującej fine dinnig). Obecnie pracuje nad recepturą hot doga doskonałego. Podjudza Szefa do realizacji najbardziej szalonych pomysłów. Razem testowali połączenie kurczaka w panierce, smażonego w głębokim tłuszczu z... kawiorem. Razem to Enfant Terrible Gang, na który patrzy cała polska gastronomia. Razem was uszczęśliwią.

MENU (MIĘSNE LUB WEGETARIAŃSKIE)
Start: domowe kim chi
Przystawka: polik wołowy lub jackfruit w bao, marynowany ogórek, sezam
Danie I: flaki lub dynia w panko, emulsja orzechowa, pikle
Danie II: boczek lub tofu, grzybowe miso, dziki ryż z pestkami słonecznika, nitamago
Deser I: krem z batatów, czarna galaretka, liczi i inne owoce
Deser II: kruszonka ze srirachą, fistaszkowy krem

Kinoteka, kawiarnia zachodnia.
Bilet na każdą z kolacji: 100 zł.

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  nitamagodeser     kucharz     opisom     panko     dynia     szef     potrafi     polaczeniem     doskonalego     jakub     polska     budzimy     pracuje     serwujacej     szalonych     polaczenie     jakubowski     testowali     zlosliwosc     fistaszkowy     domowe     jackfruit     dobre     podbija     zaskakujacym     swiat     idziemy     uzywa     orzechowa     chiprzystawka     bartosz     calego