Going. | Kolacja z Powidokami: "Po nitce do kłębka" / Pięć Smaków - Kinoteka

Kolacja z Powidokami: "Po nitce do kłębka" / Pięć Smaków

20:00 | Piątek, 17 listopada 2017
Kinoteka

Jedzenie

100 zł

100 zł

Kolację przygotuje Jae Ho Youn.

Bapsang, czyli stół pełen tradycyjnego koreańskiego jedzenia: to prawdziwie domowa forma ucztowania, gdzie stół ugina się od różnorodnych dań i przekąsek, zwanych banchanami. Stołownicy będą dzielić się jedzeniem korzystając ze wspólnych półmisków, jak w prawdziwym koreańskim domu.

Oprócz popularnych klasyków takich jak kim chi czy bulgogi, czyli cienko krojonej wołowiny, godzinami marynowanej w sosie sojowym, gruszkach nashi i oleju sezamowym, nasz Szef Kuchni Jae Ho Youn zaserwuje też dania rzadziej spotykane. To wyjątkowa okazja, żeby przekonać się jak smakuje marynowany korzeń lotosu, karmelizowane suszone anchois czy galaretka z żołędzi.

Żeby dodatkowo pobudzić Wasz apetyt, podczas kolacji poczęstujemy Was tradycyjnym koreańskim alkoholem – ryżowym makkeoli.

Jae Ho Youn, niektórym znany już jako Czesio z Pragi, to kucharz pochodzący z Seulu. Serca warszawiaków podbił niezrównanym, autentycznym kimchi i słynnymi skrzydełkami z kurczaka. Twórca wyjątkowego menu Powidoków.
Bistro Powidoki to nowe miejsce na Powiślu, gdzie w przestrzeni Muzeum Sztuki Nowoczesnej tworzymy kuchnię wyjątkową, czerpiąc z tego, co najlepsze w tradycyjnej kuchni Azji Wschodniej i łącząc to z lokalnie pozyskiwanymi produktami.

Kinoteka, kawiarnia zachodnia.
Bilet na każdą z kolacji: 100 zł.

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  wasz     powidoki     krojonej     smakuje     kuchni     czerpiac     pelen     galaretka     tradycyjnego     wyjatkowego     stol     kimchi     azji     podbil     ryzowym     marynowany     pobudzic     oleju     czesio     cienko     przekonac     gruszkach     domowa     pozyskiwanymi     tradycyjnej     zachodniabilet     laczac     kolacje     seulu     polmiskow     godzinami     muzeum