Going. | Kolacja z Powidokami: "Po nitce do kłębka" / Pięć Smaków - Kinoteka

Kolacja z Powidokami: "Po nitce do kłębka" / Pięć Smaków

20:00 | Piątek, 17 listopada 2017
Kinoteka

Jedzenie

100 zł

100 zł

Kolację przygotuje Jae Ho Youn.

Bapsang, czyli stół pełen tradycyjnego koreańskiego jedzenia: to prawdziwie domowa forma ucztowania, gdzie stół ugina się od różnorodnych dań i przekąsek, zwanych banchanami. Stołownicy będą dzielić się jedzeniem korzystając ze wspólnych półmisków, jak w prawdziwym koreańskim domu.

Oprócz popularnych klasyków takich jak kim chi czy bulgogi, czyli cienko krojonej wołowiny, godzinami marynowanej w sosie sojowym, gruszkach nashi i oleju sezamowym, nasz Szef Kuchni Jae Ho Youn zaserwuje też dania rzadziej spotykane. To wyjątkowa okazja, żeby przekonać się jak smakuje marynowany korzeń lotosu, karmelizowane suszone anchois czy galaretka z żołędzi.

Żeby dodatkowo pobudzić Wasz apetyt, podczas kolacji poczęstujemy Was tradycyjnym koreańskim alkoholem – ryżowym makkeoli.

Jae Ho Youn, niektórym znany już jako Czesio z Pragi, to kucharz pochodzący z Seulu. Serca warszawiaków podbił niezrównanym, autentycznym kimchi i słynnymi skrzydełkami z kurczaka. Twórca wyjątkowego menu Powidoków.
Bistro Powidoki to nowe miejsce na Powiślu, gdzie w przestrzeni Muzeum Sztuki Nowoczesnej tworzymy kuchnię wyjątkową, czerpiąc z tego, co najlepsze w tradycyjnej kuchni Azji Wschodniej i łącząc to z lokalnie pozyskiwanymi produktami.

Kinoteka, kawiarnia zachodnia.
Bilet na każdą z kolacji: 100 zł.

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  prawdziwie     oleju     popularnych     prawdziwym     azji     powidoki     slynnymi     czerpiac     kolacje     younbapsang     pozyskiwanymi     spotykane     podbil     poczestujemy     youn     laczac     nowoczesnej     dania     tradycyjnego     cienko     powidokowbistro     przekasek     domuoprocz     krojonej     zeby     godzinami     kawiarnia     przekonac     ryzowym     kurczaka     znany     muzeum