Going. | Premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale - Hala nr 2 MTP

Premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale

19:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Hala nr 2 MTP

Jedzenie

Free

Free

Złota polska jesień i premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale! Wspólne dzieło piwowarów Browaru Stu Mostów i Browaru PINTA. Zapraszamy na pierwszy łyk podczas Poznańskich Targów Piwnych 16- 18.11 – na stoisku obu browarów (obok siebie), od 16:00. Tego samego dnia piwo dostępne będzie w Krakowie w Viva la PINTA oraz w pubie Browaru Stu Mostów we WRCLW.

To pierwsze piwo dyniowe z chlebem. Dynia typu Hokkaido pocięta razem ze skórką, wydrylowana i upieczona z brązowym cukrem - dla nadania niepowtarzalnego aromatu. Wszystko zmiksowane i podzielone na 3 części - dwie z nich użyte podczas warzenia, trzecia część dodana nowatorsko – w czasie leżakowania piwa. Zintensyfikowała jego dyniowy charakter. Mieszanka rzemieślniczych wypieków powstała w Concept Stu Mostów. Piwne precle, bułki, chleby, pszenne i żytnie. Nadały zbożowo-chlebowego smaku. Dzieło uwieczniły prawdziwie jesienne, rozgrzewające przyprawy - cynamon, świeżo starty imbir, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa.

#100mostow #PINTA #PTP #craftbeer #VivalaPinta #visitWRCLW

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  browaru     rozgrzewajace     tego     wspolne     podczas     dyniowe     pierwszy     ziele     razem     czesci     krakowie     dostepne     swiezo     aromatu     nowatorsko     art13     angielskie     chleby     zlota     browarow     cukrem     jesien     dwie     visitwrclw     rzemieslniczych     mieszanka     nadania     trzecia     piwo     zintensyfikowala     typu     prawdziwie