Going. | Beaujolais od Jeana Paula Bruna! - Dwa przez cztery winebar

Beaujolais od Jeana Paula Bruna!

12:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Dwa przez cztery winebar

Jedzenie

Free

Free

Drodzy Nasi!
Zbliża się trzeci czwartek listopada, czyli jedno z największych świąt francuskiego wina. Świetujmy zatem i my! Zapraszamy serdecznie na wino Jeana- Paula Bruna- wyjątkowego i oryginalnego winiarza, którego styl jest zbliżony do Burgundii.
Jean- Paul Brun nie stosuje tak popularnej dla tego wina maceracji węglowej. Jego wina pozbawione są manipulacji syntetycznymi drożdżami, które nadają często tego typu świeżym winom smak i zapach bananów i cukierkowych malin.
Mocna, gęsta budowa i pewna szorstka lekkość typowa dla Gamay, tak można zdefiniować jego styl. Wyczuwalne garbniki i wyraźnie owocowy chropawy finisz. Wino, które swobodnie wchodzi w interakcje z daniami nie będąc tylko kompotowym dodatkiem.

Tym razem wraz z Jakub Hamankiewicz- Pan od kuchni postawnowiliśmy w dniach 16-18 listopada zaserwować Wam specjalne dania przygotowane na te dni, by móc jeszcze bliżej zasmakować tego ważnego dla Francji święta :)

Dzik / salsefia / Beaujolais

Żebrko z dzika glazurowane czerwonym winem z konfiturą z czarnej porzeczki i tartym jałowcem w akompaniamencie spaghetti z salsefi duszonej w maśle z świeżo ciętym szczypiorkiem

Deser:

/ wanilia / czekolada

Gruszka gotowana w czerwonym winie z przyprawami korzennymi. kruszonką czekoladową i kremem waniliowym

Rezerwacje stolików mile słyszalne telefonicznie lub w wiadomościach prywatnych.

Do zobaczenia!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  prywatnychdo     postawnowilismy     blizej     winem     czerwonym     typowa     wchodzi     jakub     maceracji     zblizony     smak     zobaczenia     zaserwowac     weglowej     pozbawione     slyszalne     jeszcze     bruna     kuchni     jest     gruszka     winom     wyraznie     brun     zatem     wraz     dzika     wina     spaghetti     bananow     nasizbliza     swietujmy