Going. | Beaujolais od Jeana Paula Bruna! - Dwa przez cztery winebar

Beaujolais od Jeana Paula Bruna!

12:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Dwa przez cztery winebar

Jedzenie

Free

Free

Drodzy Nasi!
Zbliża się trzeci czwartek listopada, czyli jedno z największych świąt francuskiego wina. Świetujmy zatem i my! Zapraszamy serdecznie na wino Jeana- Paula Bruna- wyjątkowego i oryginalnego winiarza, którego styl jest zbliżony do Burgundii.
Jean- Paul Brun nie stosuje tak popularnej dla tego wina maceracji węglowej. Jego wina pozbawione są manipulacji syntetycznymi drożdżami, które nadają często tego typu świeżym winom smak i zapach bananów i cukierkowych malin.
Mocna, gęsta budowa i pewna szorstka lekkość typowa dla Gamay, tak można zdefiniować jego styl. Wyczuwalne garbniki i wyraźnie owocowy chropawy finisz. Wino, które swobodnie wchodzi w interakcje z daniami nie będąc tylko kompotowym dodatkiem.

Tym razem wraz z Jakub Hamankiewicz- Pan od kuchni postawnowiliśmy w dniach 16-18 listopada zaserwować Wam specjalne dania przygotowane na te dni, by móc jeszcze bliżej zasmakować tego ważnego dla Francji święta :)

Dzik / salsefia / Beaujolais

Żebrko z dzika glazurowane czerwonym winem z konfiturą z czarnej porzeczki i tartym jałowcem w akompaniamencie spaghetti z salsefi duszonej w maśle z świeżo ciętym szczypiorkiem

Deser:

/ wanilia / czekolada

Gruszka gotowana w czerwonym winie z przyprawami korzennymi. kruszonką czekoladową i kremem waniliowym

Rezerwacje stolików mile słyszalne telefonicznie lub w wiadomościach prywatnych.

Do zobaczenia!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  lekkosc     swietujmy     bananow     kremem     pewna     czekoladowa     dzik     finisz     szczypiorkiem     drodzy     typu     listopada     konfitura     paul     bruna     czyli     kuchni     czekolada     winem     zobaczenia     zdefiniowac     jest     serdecznie     tylko     typowa     dodatkiem     cukierkowych     zapach     swiezym     oryginalnego     dania     jeszcze